Szkolenie

Kuchnia Fusion

Celem kursu jest przygotowanie uczestnika z zakresu wiedzy teoretycznej i praktycznej niezbędnej do wykonywania zawodu kucharza.

Czas trwania: 30 godzin
Kurs kończy się egzaminem wewnętrznym, po którym uczestnik otrzymuje zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu.
___

Program kursu

Zakres tematyczny
Czas trwania

1. Kuchnia fusion- podstawowe zasady łączenia  smaków i zapachów, inspiracje i dobre praktyki – warsztaty

8 godzin

2. Zasady łączenia  produktów, podstawy wiedzy o alergenach

2 godziny

3. Nowoczesna kuchnia polska

5 godzin

4. Łączenie potraw w kuchni międzynarodowej

5 godzin

5. Łączenie potraw kuchni regionalnych

4 godziny

6. Elementy kuchni molekularnej

4 godziny

7. Podsumowanie/ egzamin

2 godziny

Na zlecenie organizujemy szkolenia w siedzibie Firmy w zorganizowanych grupach.

___

Zapisz się już teraz