
Carving
Celem kursu jest nabycie umiejętności wykonywania dekoracji z warzyw i owoców, zapoznanie się z profesjonalnym sprzętem wykorzystywanym w carvingu, zaznajomienie z metodami przechowywania dekoracji oraz efektownej prezentacji.
Program kursu:
Zarys historii carvingu. (0.5h)
Prezentacja sprzętu. Omówienie zasad i style carvingu. (0.5h)
Podstawowe cięcia i techniki rzeźbienia. (0.5h)
Warzywa i owoce sezonowe w dekorowaniu. (0.5h)
Przechowywanie wyrzeźbionych warzyw i owoców. (0.5h)
Tworzenie drobnych kwiatów i miniaturowych elementów: (3.5h)
- kwiaty i liście
- szyszki
- figurki i rzeźby przestrzenne
Rośliny liściaste w dekoracji. (0.5h)
Obróbka wstępna roślin jadalnych. (0.5h)
Główne techniki sporządzania surówek, sałatek jarzynowych, bukietów warzywnych. (0.5h)
Technika dekorowania i serwowania potraw z warzyw gotowanych. (0.5h)
Kurs kończy się egzaminem wewnętrznym, po którym uczestnik otrzymuje zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu „carving”
Na zlecenie organizujemy szkolenia w siedzibie Firmy w zorganizowanych grupach.
Kontakt
Masz pytanie dotyczące szkolenia? Chcesz dowiedzieć się więcej lub wybrać dogodny dla Ciebie termin? Wystarczy mail lub telefon, a odpowiemy na wszystkie Twoje pytania.