Carving

Celem kursu jest nabycie umiejętności wykonywania dekoracji z warzyw i owoców, zapoznanie się z profesjonalnym sprzętem wykorzystywanym w carvingu, zaznajomienie z metodami przechowywania dekoracji oraz efektownej prezentacji.

Program kursu:

Zarys historii carvingu. (0.5h)

Prezentacja sprzętu. Omówienie zasad i style carvingu. (0.5h)

Podstawowe cięcia i techniki rzeźbienia. (0.5h)

Warzywa i owoce sezonowe w dekorowaniu. (0.5h)

Przechowywanie wyrzeźbionych warzyw i owoców. (0.5h)

Tworzenie drobnych kwiatów i miniaturowych elementów: (3.5h)

  • kwiaty i liście
  • szyszki
  • figurki i rzeźby przestrzenne

Rośliny liściaste w dekoracji. (0.5h)

Obróbka wstępna roślin jadalnych. (0.5h)

Główne techniki sporządzania surówek, sałatek jarzynowych, bukietów warzywnych. (0.5h)

Technika dekorowania i serwowania potraw z warzyw gotowanych. (0.5h)

Kurs kończy się egzaminem wewnętrznym, po którym uczestnik otrzymuje zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu „carving”

Na zlecenie organizujemy szkolenia w siedzibie Firmy w zorganizowanych grupach.

Kontakt

Masz pytanie dotyczące szkolenia? Chcesz dowiedzieć się więcej lub wybrać dogodny dla Ciebie termin? Wystarczy mail lub telefon, a odpowiemy na wszystkie Twoje pytania. 

Telefon:

519-088-540

Email:

centrumszkolenioweomega@onet.pl

Lokalizacja

Ul. Zakopiańska 9/311 30-918 Kraków