Cukiernik

Celem szkolenia jest podniesienie poziomu wiedzy i umiejętności uczestników z zakresu cukiernika. Po ukończeniu szkolenia uczestnik będzie posiadał umiejętności praktyczne- będzie potrafił samodzielnie wykonać różne wyroby cukiernicze według różnych receptur

Program kursu:

Systemy bezpieczeństwa w produkcji żywności HACAP (10h)

Przepisy BHP z uwzględnieniem pomocy przedlekarskiej (10h)

Magazynowanie i ocena surowców. Przechowywanie ekspozycja wyrobów cukierniczych (10h)

Obsługa maszyn i urządzeń do produkcji ciast (4h)

Techniki wytwarzania różnych wyrobów ciastkarskich (20h)

Wytwarzanie ciasta i wyrobów ciastkarskich (46h)

Sporządzenie kremów, mas i innych półproduktów (20h)

Przygotowanie deserów cukierniczych. Montaż, dekoracja i wykańczanie wyrobów ciastkarskich (20h)

Wytwarzanie ciast techniką tradycyjną (10h)

Kurs kończy się egzaminem wewnętrznym, po którym uczestnik otrzymuje zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu „cukiernik”.

Na zlecenie organizujemy szkolenia w siedzibie Firmy w zorganizowanych grupach.

Kontakt

Masz pytanie dotyczące szkolenia? Chcesz dowiedzieć się więcej lub wybrać dogodny dla Ciebie termin? Wystarczy mail lub telefon, a odpowiemy na wszystkie Twoje pytania. 

Telefon:

519-088-540

Email:

centrumszkolenioweomega@onet.pl

Lokalizacja

Ul. Zakopiańska 9/311 30-918 Kraków

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki prywatności.
Jak używamy Ciasteczek
Pliki cookies
AKCEPTUJĘ