
Cukiernik
Celem szkolenia jest podniesienie poziomu wiedzy i umiejętności uczestników z zakresu cukiernika. Po ukończeniu szkolenia uczestnik będzie posiadał umiejętności praktyczne- będzie potrafił samodzielnie wykonać różne wyroby cukiernicze według różnych receptur
Program kursu:
Systemy bezpieczeństwa w produkcji żywności HACAP (10h)
Przepisy BHP z uwzględnieniem pomocy przedlekarskiej (10h)
Magazynowanie i ocena surowców. Przechowywanie ekspozycja wyrobów cukierniczych (10h)
Obsługa maszyn i urządzeń do produkcji ciast (4h)
Techniki wytwarzania różnych wyrobów ciastkarskich (20h)
Wytwarzanie ciasta i wyrobów ciastkarskich (46h)
Sporządzenie kremów, mas i innych półproduktów (20h)
Przygotowanie deserów cukierniczych. Montaż, dekoracja i wykańczanie wyrobów ciastkarskich (20h)
Wytwarzanie ciast techniką tradycyjną (10h)
Kurs kończy się egzaminem wewnętrznym, po którym uczestnik otrzymuje zaświadczenie/certyfikat ukończenia kursu „cukiernik”.
Na zlecenie organizujemy szkolenia w siedzibie Firmy w zorganizowanych grupach.
Kontakt
Masz pytanie dotyczące szkolenia? Chcesz dowiedzieć się więcej lub wybrać dogodny dla Ciebie termin? Wystarczy mail lub telefon, a odpowiemy na wszystkie Twoje pytania.